Prof. Dr. Mahmut Tekin, KMÜ’lü Öğrencilere Zaman Yolculuğu Yaptırdı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 5N 1K Topluluğu tarafından düzenlenen 'Yükselen Bir Değer Olarak Geçmişten Günümüze İşletmecilik & İnsan ve İşletmeler' başlıklı söyleşiye Prof. Dr. Mahmut Tekin konuk oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Yunus Emre Salonunda 3 Ocak Perşembe saat 15.00’te gerçeklesen etkinliğe KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengül, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katildi. 

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Tekin konuşmasına “Sizleri siyah-beyaz film tadında bir sunum eşliğinde zaman yolculuğuna çıkaracağım.” sözleriyle başladı. 

Prof. Dr. Mahmut Tekin, 100 yıl önce kurulan ilk işletme niteliğindeki Ford otomobil fabrikasında çalışan isçilerden, 2000’li yılların başında insanine ateşle dans ederek hayat verdiği camin üretildiği cam fabrikalarına kadar çeşitli işletmelerdeki insan manzaralarını beyaz perdeden katılımcılarla paylaştı. 

Prof. Dr. Tekin; insan ihtiyacının olduğu her yerde işletmelerin daima var olacağını söyleyerek, isin özünün sevgi ve saygı olduğunu belirtti. Basarinin sırrının tecrübede saklı olduğunu belirten Tekin, “Tecrübe ise yanlış kararlarımızdan oluşur. Hatalarınızdan sakın korkmayın. Onlar sizi başarıya götürecektir.” dedi.

Prof. Dr. Mahmut Tekin katılımcılara geleceğe de bir yolculuk yaptırarak, yıllar sonra insanlığı bekleyen yasam standartlarını görseller eşliğinde sundu. Gelecekte insanların kalem ve kâğıda gereksinim duymadan yasar hale geleceklerini anlattı. Sorduğu soruları doğru yanıtlayan katılımcılara imzalı kitaplarını hediye eden Prof. Dr. Mahmut Tekin’in söyleşisinde katılımcıların yüzlerindeki gülümseme eksik olmadı. 

Etkinliğin sonunda KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, Prof. Dr. Mahmut Tekin’e katkılarından dolay teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.


Profesörlerden “Üretim” paneli

Hitit Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü tarafından “Üretim Sistemlerinin Çağdaş Gelişimi Üzerine Düşünceler” başlıklı bir panel düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen panele İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayhan Toraman, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mahmut Tekin ve Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Erol konuşmacı olarak katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seçil Satır selamlama konuşması yaptı. Ardından panele geçildi.

Prof. Dr. Seçil Satır’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumunda; Prof. Dr. Ayhan Toraman “Üretim Araştırmaları ve Deneyimlerimiz”, Prof. Dr. Mahmut Tekin “Üretim Teknolojileri” ve Prof. Dr. Serpil Erol da “Çağdaş Üretim Yönetimi Sistemleri ve Lojistik” konulu sunum yaptı.

Panelin ikinci oturumunda ise; “Üretim Sitemlerinde Verimlilik Neden ve Niçin Gerekli”, “Üretim Yönetimi Kapsamında Kalite Yönetimi” ve “Mühendislik Etiği” konuları ele alındı.


Prof. Dr. Mahmut Tekin / 21. YÜZYILDA Şirketler için Yönetim Rekabet Gelişim ve Büyüme Stratejileri Paneli İNNOPARK AŞ. ve KARDE AŞ işbirliği ile düzenlendi.

Aile Şirketleri ve Aile Anayasası Paneli yapıldı

Innopark A.Ş. ve Karde Danışmanlık A.Ş. işbirliğiile düzenlenen “Aile Şirketleri ve Aile Anayasası Paneli” Innopark Seminer Salonunda yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Innopark-Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için Türkiye’den yeni dünyamarkalarının çıkmasına ihtiyaç olduğunu ancak KOBİ’lerin büyük ölçeğe geçişindezorluklar yaşandığını aile işletmelerinin aile içi sorunlardan etkilenmeden büyümeyedevam edebilmeleri gerektiğini, bunun için inovasyon ve  kurumsallaşmanın iki önemli anahtar unsurolduğunu belirtti. Botsalı, şirketlerin  innovasyon yönetimi uygulayarak “doğru işiyapma”, kurumsallaşmaya önem vererek “işi doğru yapma” yeteneği kazandığıtakdirde büyüyüp gelişmelerinin doğal bir sonuç olacağını belirtti.

Panelde  Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı “Innovasyonun önemi ve İnovasyon Yönetimi”,  Prof. Dr. Mahmut Tekin21. YÜZYILDA Şirketler için Yönetim Rekabet Gelişim ve Büyüme Stratejileri”, KARDE AŞ  Yönetim Danışmanlığı Koordinatörü Dr. Murat KÜÇÜKBEZİRCİ “Aile Şirketlerinde, Yeni Kurumsallaşma Modelleri ve Aile Anayasası” konularında görüşlerini sundu. Panel sonrası katılımcıların soruları cevaplandırıldı.